bilgi@radyosinko.com

0324 328 10 10


CHP’de değişim süreci başladı

4 Haziran 2023 Pazar 09:31

CHP Parti Meclisi, kurultay sürecinin başlamasına karar verdi. Yeni Meclis yönetimini de belirleyen CHP, il ve ilçe kurultay sürecini kısa sürede başlatacak. Yeni Merkez Yönetim Kurulu ise bugün ilan edilecek.

CHP PM toplantısının ardından kaleme alınan bildirgede, iktidarın baskı ve eşitsiz propaganda sürecinden yararlandığı bildirildi.

Açıklamada, on milyonlarca insanın demokrasi talebinin büyütüleceği dile getirildi Bildirgede şunlar vurgulandı:

“Cumhurbaşkanlığı seçimi siyasi tarihimizin en eşitsiz koşullarında gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan yalan, iftira, montaj, kutuplaştırma gibi çirkin yöntemlere başvurmuştur. Bu süreç, siyasal iktidarın ve Cumhurbaşkanı adayının ahlaki meşruiyetini sorgulanır hale getirmiştir. Tüm bu olumsuzluklara karşın partimiz, yönetim organlarında seçim süreçlerini ve sonuçlarını ilk andan itibaren detaylı bir şekilde değerlendirmeye başlamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi, seçmenin verdiği mesajı, analiz etmeye devam edecektir. Bu değerlendirme sürecinde özeleştiriler samimiyetle dikkate alınacak ve gereği hızla yerine getirilecektir. Kurultay sürecinin parti içi demokrasi kültürümüze yaraşır bir şekilde gerçekleşmesi için yapılacak gerekli hazırlıklar ve alınacak kararlar yeni Merkez Yönetim Kurulu tarafından açıklanacaktır. Giderek derinleşen ekonomik krizden çıkışın yollarını göstermeye kararlılıkla devam edeceğiz. " (ileri haber)